Monday, November 16, 2015

My new life - PURETREENI

Kaiken kiireen keskellä blogi on valitettavasti jäänyt vähän unholaan. Koulu- ja työkiireiden lisäksi olen aloittanut uuden elämän Puretreenin parissa. Olen aina tykännyt treenata kovaa ja omasta mielestäni syönytkin melko terveellisesti, ja mättöpäiviä harvemmin on tullut pidettyä. Tällä kertaa päätin että nyt pistetään sitten myös ruokavalio kuntoon ja kaverin innostamana lähdin mukaan Pureen.

RUOKAVALIO

Mikä sitten on Pure? Puretreeni on Nanna Karalahden ja Kukka Laakson ainoastaan naisille suunnittelema nettivalmennusohjelma. Ruokavalio on täysin gluteeniton ja maidoton ja myös sokeria ja alkoholia tulisi välttää. Dieetin aikana on kuitenkin muutama sallittu "herkkupäivä" eli cheatpäivä, jolloin voi syödä päivän mittaan vähän reilummin hiilareita, tai nauttia yhden isomman aterian ja muuten syödä ohjeiden mukaan. Hiilihydraatteja syödään ainoastaan treenin jälkeisellä aterialla, muuten ruokana on pääasiassa erilaisia lihoja ja kasviksia. Myös rasvan voi valita itse lukuisista vaihtoehdoista, mm. kookosöljy, pähkinät ja niin edelleen. Pastaa on välillä ollut ikävä, mutta uusia tuttavuuksia on tullut tilalle kuten qvinoa ja basmatiriisi. Kun aloitin kyseisen ruokavalion mietin pitkään miten tulen pääsemään eroon suklaariippuvuudestani, vaikka sitä en kerralla paljon edes syö. Hämmästyin kun jo muutaman päivän päästä himo oli täysin kadonnut. Kasviksia olen syönyt reilusti päivittäin ja iltarahka on vaihtunut joko banaanipannariin marjoilla tai herkulliseen smoothieen. Täytyy sanoa että ihminen on tapojensa orja, mutta kaikkeen kyllä tottuu. Kun taannoin kerroin ystävilleni syöväni pirtelöä raa'asta kananmunasta tehtynä olivat ilmeet näkemisen arvoisia. Itse myös kauhistelin ajatusta, mutta lopputulos on ollut aivan superherkullinen. Äitini aiempana kilpauimarina joutui aamuisin "nauttimaan" pirtelön pelkistä kananmunista. Tämä ajatus karmii jopa minun selkäpiitäni. Ruokaa on siis enemmän kuin tarpeeksi, ja tuttuakin tutummaksi ovat tulleet urheilijoiden suosimat kananmunat, etenkin valkuaiset. Keskimäärin kananmunia tulee siis käytettyä vähintään kuusi päivässä. Aamupuuron olen saanut pitää ruokavaliossa, josta en varmaan olisi edes suostunut luopumaan kun se aamuisin niin hyvin täyttää. Lisäkkeet on vain pitänyt miettiä uusiksi. Marjoja syön myös paljon enemmän kuin ennen, voisi melkein sanoa että vähintään 200g päivässä. 






TREENIT

Kuten moni tietääkin olen tottunut koviin treeneihin. Tai niin luulin ennen Purea. Jalkalihakseni ovat aina olleet se vahvuuteni joten odotin innolla ensimmäistä jalkapäivää. Kunnon kyykky tangolla tuli pitkästä aikaa takaisin ohjelmaan, enkä joutunut luopumaan rakkaasta jalkaprässistänikään. Entisten 3*12 sarjojen 170kg setti vaihtui 9 setin supersarjaan ja uusi maksimi saatiin jopa 200 kiloon. Se oli yksi tavoitteistani. Treenin tehokkuudesta kertoo jotain se kun ehdotin työkaverilleni kokeiluun jalkapäivän 180-toiston askelkyykkysarjaa. Voitte kuvitella lopputuloksen, ei se helppoa ollut. Ihanaa kun salilla on hapottanut oikein kunnolla ja tuloksia tulee. Saliohjelma on 3-jakoinen joten kaikkiin lihaksiin keskitytään kunnolla; jalat, selkä+hauis+ojentajat, olkapäät+rinta+vatsat sekä toiminnallinen koko kehon treeni. Näiden neljän treenin lisäksi on kevyempi aeroobinen sekä yksi maksimitreeni, johon kuuluu lyhyempiä ja pidempiä juoksuspurtteja, väliin 100 kyykkyhyppyä ja vielä muutama sata vatsaa. Näitä on tullut sateisena ja pimeänä lauantai-iltana yksin vedettyä pihalla kun muut ovat nauttineet juhlimisesta sun muusta. Juhlia olen kyllä voinut itse myös. Olen muutamissa pikkujouluissa ollut, mutta pysynyt täysin alkoholittomalla linjalla. Tämän viiden viikon aikana on ainoastaan pari yksittäistä annosta tullut juotua. Hyvin ovat myös ystävät lopulta ymmärtäneet että kun on alkoholittomalla linjalla niin se myös pitää.





TAVOITTEET JA TULOKSET

Nyt on siis jo kuudes viikko menossa, aika on mennyt todella nopeasti. Ensimmäiset neljä viikkoa treenattiin kovaa ja sitten viikko palauteltiin. Tällä viikolla vedetään sitten taas täysillä. Miksi lähdin Pureen? Koska treenaan kovaa olen aina miettinyt syönkö oikeasti tarpeeksi ja oikeanlaista ravintoa. Selvisi pian että kasviksia oli ollut liian vähän (ei kuitenkaan kovin pahaa vajetta). Hedelmistä eniten on tullut syötyä banaania, ja omenia satunnaisesti. Muuten ovat hedelmätkin jääneet. Sokeririippuvuus on poissa, vaikka tulen kyllä varmasti jatkossa pitämään herkkupäiviä silloin tällöin ja sallin joskus jotain herkkuja, kunhan kokonaisuus on muuten hyvä. Jos soveltaa 80/20 sääntöä arkipäivään pääsee jo aika pitkälle. En koe että gluteenin ja maitotuotteiden jättäminen olisi suunnattomasti parantanut oloani vaikka hyvä fiilis kyllä on päivästä toiseen ja energiaa riittää. Rakastan esimerkiksi vuohenjuustoa joten en kyllä ilman tätä pystyisi elämään. Olen kuitenkin oppinut paljon oikeasta ravinnosta, treenaamisesta ja levon tarpeesta. Puntarin olen kokonaan siirtänyt syrjään tämän kahdeksan viikon ajaksi, se numero ei kerro todellisuutta. Neljän viikon jälkeen suoritin mittaukset, joissa ilmeni että sekä vatsan että vyötärön ympäriltä on molemmista lähtenyt 4cm, lantiolta 2cm ja myös reisistä reilu cm. Myös muut paikat kropassa ovat kiristyneet. Tarkoitus on saada lisää lihasmassaa ja kiinteytyä (kesän mittauksessa 40%) ja pudottaa rasvaa (27,4%). Luvut ovat siis aika normaaleja, siksi ei mitään tarkempia tavoitteita ole. InBody-mittaukseen olen menossa ensi kuun alussa, siellä sitten nähdään lopulliset tulokset. 

Miltäs tämä kuulostaa? Onko teillä jonkin näköistä dieettiä/elämäntaparemonttia menossa? Myös motivaatio on kyllä yllättävän hyvin pysynyt vaikka kukaan ei ole ollut vieressä piiskaamassa. Yhteinen Facebook-ryhmä on tarjonnut tukea sekä valmentajilta että kanssatreenaajilta. Ryhmiä on siis kaksi, aloittelijat (ei vaadi salijäsenyyttä, kevyemmät treenit) ja edistyneet. Itse olen edistyneiden ryhmässä. Kiinnostuneille tiedoksi, uudet ryhmät aloittavat tammikuussa, mikäli haluat päästä elämäsi kuntoon.

Kuva ja lisätiedot: www.arenavalmennus.fi 


I feel terrible for not posting in such a long time. Besides work and school I've been busy with a new diet and workout routine called Puretreeni. It's a coaching program by two Finnish PT ladies. I have been on the gluten free and dairy free diet for about 5 weeks now and I feel great. I have lost 2 inches from both my waist and stomach. The scale I won't step on until these eight weeks are over since that number doesn't really matter. The workouts are really rough but I love it. My sugar (chocolate) addiction is gone even if I might be still enjoying some after this. The year is almost over. Did you promise to start a new life? Get your butt moving and ditch the junk food. This is the first day of the rest of your life! Only you can make the decision. 

3 comments :

  1. Onko nämä ruoka ohjeet kuinka tarkat?

    ReplyDelete
  2. Onko nämä ruokaohjeet kuinka tarkkoja? Esim syö 200g kasviksia, 50g kananmunaa? Vai minkälaisia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei,

      Anteeksi että vastaus on venynyt. Olin leikkauksessa ja blogi on kiireiden vuoksi ollut vähän toisella sijalla. PUREssa tulee ohjeelliset määrät riippuen omasta painosta ja tavoitteista. Esimerkiksi 50g kaurahiutaleita tai 120g kanaa, nämä siis vain esimerkkejä. Jos tavoitepaino on enemmän tai vähemmän kuin ohjeissa saadut tavoitteet niin näitä voi lisäillä ja vähentää. Toivottavasti vastauksesta on apua ja innostut mukaan PUREen. Jos herää muita kysymyksiä vastaan mielelläni. :)

      Delete